MC De S-Bocht

Motorclub “De S-Bocht” is een kleine toerclub voor fanatieke motorrijders uit St. Agatha.

Het is een informele club die vooral niet groot wil worden en waar het hele jaar door activiteiten georganiseerd worden voor en door de leden waarbij de gezelligheid voorop staat.

In de zomerperiode, weer of geen weer, staan er weekendjes weg en maandelijkse toertochten op de agenda en in de winterperiode ontmoeten de leden elkaar elke 1-ste zondag van de maand in het clubhuis.

MC De S-Bocht

Geschiedenis:

Op 23 september 1973 is de motorclub opgericht.

De oprichters zijn Cit Elders, Jan Derks en Bennie Berends.  De Club werd al snel groter door o.a. Cit Elders (St.Agatha), Cor Verbiesen, Tonnie Coenen en Bart Daanen.

Er moest nog een goede naam bedacht worden voor de club in oprichting. Die was door de heren zo gevonden. Eén der toekomstig leden kwam vanaf de Odiliadijk richting de Liesmortel gescheurd en ging in grote vaart door de S-bocht om precies op tijd in de remmen te gaan en aan te schuiven voor een goede bak koffie bij Café Wijnen.Jan, Cit en Bennie keken elkaar aan…..Motorclub De S-bocht was geboren. En moet je zien wat MC De S-Bocht voor een effect op zo’n dorpje als St. Agatha heeft. Het Café werd meteen daarna omgedoopt van Café Wijnen naar Café de S-Bocht en is al meer dan 40 jaar het clubhuis van de motorclub vanwaar menig toertocht of weekendje weg het vertrek- en eindpunt was!

Inmiddels hebben we in september 2013 het 40 jaar bestaan van de motorclub gevierd waarbij tijdens de reünie met de oud leden weer mooie verhalen de revue passeerden.

 

Sticker oranje           Sticker geel          Sticker wit

Voor foto’s uit de oude doos klik op Historie.